Blagdan blaženog Alojzija Stepinca

I djelatnici su nam važni!
11/01/2018
FAŠNIK 2018-02-20
13/02/2018

Blagdan blaženog Alojzija Stepinca

Svečanom svetom misom koju je predvodio bjelovarsko križevači biskup msgr. Dr. Vjekoslav Huzjak uz koncelelebraciju provincijala karmelićana o. Srećka Rimca, vlč. Dejana Tota, vlč.Stjepana Matoića, gradečkog župnika, vlč. Josipa Kosa našeg duhovnika, đakona Georga Paszeka iz Vierzehheiligena te naših o. Đure Filipovića i don Stjepana Besaka započela je proslava blagdana našeg nebeskog zaštitnika bl. Alojzija Stepinca. Na samom početku biskupa i sve prisutne pozdravila je s. Annemarie Bogdanović, zastupnica Kongregacije i voditeljica Stepinčevog doma. Zahvalila je svima na dolasku i sudjelovanju u ovom slavlju a na poseban način korisnicima i djelatnicima doma.

U nadahnutoj propovijedi biskup Huzjak je istaknuo da nam je bl. Alojzije Stepinac uzor na koeg smo jako ponosni. Današnje evanđelje o zrnu pšenice koje tek umrijevši daje obilan rod te prisjećanje na blaženikov život koji je do kraja bio posvećen Bogu i bližnjemu putokaz su za naš život. Sv. misu glazbom je animirala gđa Biserka iz Vrbovca, a svi smo zajedno radosno pjevali. Nakon sv. mise s. Martina Selmeier je u ime s. Regine Prols i cijele Kongregacije pozdravila i zahvalila se biskupu koji redovitim dolaskom na Stepinčevo podržava rad Stepinčevog doma, svim našim vanjskim suradnicima, a posebno korisnicima i djelatnicima koji čine Stepinčev dom.

Uz pozdrave iz Njemačke, a kao mali znak pažnje biskupu je predala uskrsnu svijeću posebno izrađenu za ovu prigodu. Radost današnjeg slavlja nastavili smo u društvu naših dragih gostiju u blagovaonci uz fine delicije oko kojih su se posebno potrudile naše drage kuharice i s. Dijana, a posebno hvala i svim prisutnim djelatnicima koji su primjerom pokazali što je timski rad. Hvala svima koji su doprinjeli da današnji dan bude poseban!